Постинг
04.08.2009 10:36 -
Вкусно
Тиквички с ориз без запичане (в отговор на питането Ви)
1) . 2-3 средно големи тиквички се нарязват на кубчета
2) 1 средна глава стар лук нарязан , нито много ситно , нито много едро
2) Поставят се в малко олио тиквичките и се разбъркват около 15 мин. на силен
котлон, след което се добавя и лука.
3) Почти 1 чаена чаша изчистен ориз, измит и оставен да изсъхне
4) Оризът се изсипва върху тиквичките и се разбърква с тях около 2-3 мин.+ 2 с.л.
сол.
5) Добавя се един домат ситно нарязан на средно големи парчета , може и от
консерва.
6) Разбърква се още 2-3 минути.
7) Добавяте подправки :
- 1/2 връзка копър + 1/2 връзка магданоз нарязани на по-ситно
- суха наронена чубрица , около 2 с.л.
- черен пипер 2 к.л. (смлян)
- 2 -3 с.л. червен пипер
+ малко сол, ако ви е нужно
8) Добавяте 3 ч.чаши вода , разбърквате добре и оставяте на слаб огън около 30-40
минути.
9) От време на време разбърквате , може пресните магданоз и копър да ги сложите в последните 5 минути.
Приятен апетит !
1) . 2-3 средно големи тиквички се нарязват на кубчета
2) 1 средна глава стар лук нарязан , нито много ситно , нито много едро
2) Поставят се в малко олио тиквичките и се разбъркват около 15 мин. на силен
котлон, след което се добавя и лука.
3) Почти 1 чаена чаша изчистен ориз, измит и оставен да изсъхне
4) Оризът се изсипва върху тиквичките и се разбърква с тях около 2-3 мин.+ 2 с.л.
сол.
5) Добавя се един домат ситно нарязан на средно големи парчета , може и от
консерва.
6) Разбърква се още 2-3 минути.
7) Добавяте подправки :
- 1/2 връзка копър + 1/2 връзка магданоз нарязани на по-ситно
- суха наронена чубрица , около 2 с.л.
- черен пипер 2 к.л. (смлян)
- 2 -3 с.л. червен пипер
+ малко сол, ако ви е нужно
8) Добавяте 3 ч.чаши вода , разбърквате добре и оставяте на слаб огън около 30-40
минути.
9) От време на време разбърквате , може пресните магданоз и копър да ги сложите в последните 5 минути.
Приятен апетит !
Само сигурна ли сте, че лукът се слага в тигана след тиквичките?
цитирай
2.
анонимен -
в отговор
07.08.2009 12:00
07.08.2009 12:00
Да . Важно е да знаете , че лукът се изпържва мн. бързо, а тиквичките по- бавно, както и чушките и морковите. Така че винаги , когато правите леко запържване на зеленчуци преди да приготвите яденето се спазва реда:
моркови
чушки
лук
домати
Първите заленчуци пускат малко вода и това спомага на лука да не загори , а доста бързо се задушава.
Освен това зеленчуците трябва леко да се задушават (запържват) , а след това добавяйки необходимото количество вода те се задушават на бавен огън и това ги прави мн. по- вкусни и полезни.
цитирайморкови
чушки
лук
домати
Първите заленчуци пускат малко вода и това спомага на лука да не загори , а доста бързо се задушава.
Освен това зеленчуците трябва леко да се задушават (запържват) , а след това добавяйки необходимото количество вода те се задушават на бавен огън и това ги прави мн. по- вкусни и полезни.